Kolmen parisuhteessaan väkivaltaisesti käyttäytyneen miehen sydämen sykkeen, sykevälivaihtelun, ihon sähkönjohtavuuden ja perspektiiviottokyvyn tarkastelua pariterapiassa - Haikonen, Tuomas (2019)
Lähisuhdeväkivalta aiheuttaa vakavaa inhimillistä kärsimystä uhrille, tekijälle ja sivullisille. Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että parisuhteessaan väkivaltaisesti käyttäytyneillä miehillä on vaikeus tunnistaa puolison ajatuksia ja tunteita lähisuhdeväkivaltatilanteiden ja parisuhdekonfliktikeskustelun aikana. Heillä esiintyy usein myös erilaisia fysiologisia reaktioita parisuhdekonfliktitilanteissa.