Performing identity online : gamer identity, gender and ideological discourse - Rissanen, Niko (2019)
Tämän tutkielman tarkoitus on tutkia identiteetin rakentamista vuorovaikutuksessa videopeliaiheisella keskustelufoorumilla käyttäen työkaluna tietokonevälitteistä diskurssianalyysia. Analyysi keskittyy erityisesti pelaajaidentiteetin luomiseen ja rakentamiseen. Tutkielma ottaa myös kantaa pelaajaidentiteetin sukupuolittumiseen, joka on historiallisesti ollut vahvasti hegemonisen maskuliinista. Analyysissa tarkastellaan kriittisen diskurssianalyysin näkökulmasta, miten omaa pelaajaidentiteettiä legitimoidaan foorumikeskusteluissa.