Finnish and Spanish university students’ self-perceived English pronunciation proficiency and its effects on their speaking confidence : a comparative study - Korhonen, Roosa (2019)
Ääntämisellä on erityisen tärkeä merkitys puheen sujuvuuden kannalta, sillä se määrittelee puheen ymmärrettävyyttä. Tämän lisäksi ääntäminen myös paljastaa puhujasta paljon ja muodostaa usein tärkeän osan niin tämän henkilökohtaista- kuin sosiaalistakin identiteettiä. Ääntämisen merkitys painottuu usein vieraissa kielissä, ja sen onkin ehdotettu olevan yhteydessä itsevarmuuteen vierasta kieltä puhuttaessa.