Liikuntateknologiasovellusten käyttäjistä keräämien tietojen aiheuttamat uhat ja riskit - Liimatainen, Aatu (2019)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan liikuntateknologian käyttäjistä kerättyjä tietoja ja niiden aiheuttamia uhkia ja riskejä. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Liikuntateknologia ja puettava teknologia ovat kasvaneet suureen suosioon ja ne ovat mukana monien arkiliikkujien fyysisessä aktiivisuudessa. Ihmisistä kerätyn tiedon kokonaismäärä maailmassa on kasvanut massiivisesti ja tarkentunut hyvin henkilökohtaiselle tasolle. Tutkielmassa tarkastellaan ensin minkälaista tietoa liikuntateknologia kerää käyttäjistä ja sen jälkeen käsitellään tietoihin liittyviä uhkia ja riskejä useista näkökulmista. Tutkielman tulokset vastaavat tutkimuskysymykseen "Mitä uhkia ja riskejä liikuntateknologian käyttäjästä keräämiin tietoihin kuuluu?" Tuloksina löydetään käyttäjän yksityisyyden uhkat ja tietosuojariskit, kerätyn tiedon luotettavuuteen liittyviä uhkia ja tiedon tulkinnan riskejä.