Päihteettömän vanhemmuuden tukeminen vauvaperheessä - Elfving, Taimi (2019)
Tutkielmani tehtävänä on selvittää millaisilla keinoilla voidaan tukea vauvaperhettä, jonka vanhemmalla on päihdeongelma. Tarkoituksena on tarkastella sitä, millaisia haasteita päihdeongelmaisen vanhemman ja vauvan välisessä vuorovaikutussuhteessa ilmenee ja miten niitä voidaan tukea yhdessä vanhemman päihteettömyyden tavoitteen kanssa. Tutkielman analyysimenetelmä on kirjallisuuskatsaus. Tutkielman lähdeaineisto koostuu sekä kotimaisista että kansainvälisistä tieteellisistä artikkeleista ja tutkimuksista, joista olen valinnut tutkielmaan päihdeongelmaisten vanhempien vanhemmuutta sekä vanhempi-vauvaparin vuorovaikutussuhdetta käsittelevät artikkelit ja tutkimukset. Valitussa aineistossa on yksi väitöskirja, neljä tutkimusta sekä kolme artikkelia.