Langattomien sensoriverkkojen yhteentoimivuus yhdyskäytävätasolla - Palosaari, Tuomas (2019)
Tutkielman tarkoituksena oli perehtyä esineiden internetin ja erityisesti langattomien sensoriverkkojen perusteknologioihin ja eri laitteiden yhteentoimivuuteen liittyviin ongelmiin. Esineiden internetin laitekirjo on valtava eikä vielä ole mitään varsinaista standardia eri järjestelmien keskinäiseen kommunikaatioon. Olisi kuitenkin suotavaa, että järjestelmät käyttäisivät internetissä jo käytettäviä teknologioita, kuten HTTP, HTTPS tai CoAP. Yhteentoimivuuden suhteen ongelmaksi muodostuu käytettävien viestien muoto ja tiedon esitys. Jokaisella laitevalmistajalla on oma tapansa enkoodata ja esittää mittaustieto. Tähän tarjotaan ratkaisuksi niin sanottuja teknologian sovituskerroksia. Helpoiten tämän roolin hoitaa eri järjestelmien välille rakennettu yhdyskäytäväpalvelu.