Men vad fan! Voi hemmetti! : översättning av svordomar i undertexter i serien Innan vi dör - Pihkola, Teea (2019)
Tämä pro gradu -tutkielma käsittelee kirosanojen kääntämistä tekstityksissä. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, onko kirosanoja tekstityksissä jätetty pois tai heikennetty ja missä määrin, sekä kuinka kirosanat ja niiden semanttinen sisältö muuttuvat käännöksissä. Materiaalina tutkimuksessa käytettiin ruotsalaisen rikossarjan Ennen kuolemaa (Innan vi dör) ensimmäistä tuotantokautta sekä siihen tehtyjä ruotsin- ja suomenkielisiä tekstityksiä.