Esineiden internetin hyödyntäminen maataloudessa - Knuutila, Jere (2019)
Esineiden internet luo uusia mahdollisuuksia ja sovelluksia monille eri aloille, joista maatalous on yksi. Maatalouden haasteena on tuottaa riittävästi ruokaa maapallon kasvavalle väestölle ja samalla pienentää maataloustuotannon ekologista jalanjälkeä. Esineiden internetiin pohjautuvien teknologioiden odotetaan tarjoavan ratkaisuja maatalouden kohtaamiin ongelmiin modernisoimalla maataloustuotantoa. Tässä kirjallisuuskatsauksena tehdyssä tutkielmassa tutkitaan, miten esineiden internetiä voidaan hyödyntää maataloudessa, keskittyen tuotantovaiheen prosesseihin. Tutkielmassa käydään läpi esineiden internetin käsitettä, sen keskeisiä mahdollistavia teknologioita ja arkkitehtuuria. Lisäksi käsitellään yleisellä tasolla maatalouden osa-alueiden prosesseja ja piirteitä sekä esineiden internetin kohtaamia haasteita maataloudessa. Tutkielmassa havaittiin, että esineiden internetillä on monia sovelluskohteita maataloudessa ja suuri osa niistä keskittyy olosuhteiden seurantaan ja hallintaan, hyödyntäen usein langattomia sensoriverkkoja. Esineiden internetiä hyödyntämällä voidaan säästää resursseja, energiaa ja rahaa sekä kasvattaa satoja ja edistää eläinten hyvinvointia. Monet sovellukset ovat kuitenkin vielä vasta kehitysasteella ja niiden laajempaan omaksumiseen liittyy monia haasteita.