Testaus osana ohjelmistokehitystä - Lappalainen, Tuire (2019)
Ohjelmistokehitys koskettaa meistä jokaista tavalla tai toisella lähes päivittäin. Hyvin suunniteltuja ohjelmistoja ja järjestelmiä ei edes huomaa, kun taas huonosti toimivat järjestelmät jäävät mahdollisuuksien mukaan seuraavalla kerralla käyttämättä. Tässä kandidaatintutkielmassa pyritään kirjallisuuskatsauksen avulla kartoittamaan testaamisen roolia ohjelmistokehityksessä sekä ohjelmistotestaamisen tulevaisuuden kehityssuuntia. Tutkielmassa esitellään yleisimmin kirjallisuudessa esiintyvät mallit sekä ohjelmistokehityksestä että ohjelmistotestaamisesta. Lisäksi esitetään kirjallisuudesta löytyviä ajatuksia testaamisen roolista ja kehityssuunnista. Tutkielman löydöksenä on, että testaamisen merkitys ohjelmistokehityksessä on olennainen sekä onnistuneen ohjelmiston syntymisen että kustannusten kannalta. Tutkielmassa tulevaisuuden kehityssuuntina esitetään testiautomaation kehittämisen merkittävyys sekä neljä tulevaisuudennäkymää, jotka ovat universaalitestausteoria, automatisoitu testaaminen, kehitysympäristöt sekä testipohjainen ohjelmistorakenne.