An investigation of Signed-Volume Gilbert-Johnson-Keerthi algorithm in collision detection - Koivistoinen, Juha (2019)
Tässä tutkielmassa esitellään Signed-Volume Gilbert-Johnson- Keerthi törmäystarkastelu-algoritmi. Videopelien fysiikkamoottoreiden, törmäystarkatelun yleinen kulku ja GJK - algoritmi itsessään käydään läpi oleellisimmilta osin. Työssä paneudutaan myös esitellyn algoritmin suorittamiseen grafiikkasuorittimella, ja esitellään siihen liittyvät tärkeimmät aiheet, kuten GPGPU ja CUDA SDK. Tutkielmaa varten tehtiin kokeita, joita varten implementoitiin esitettyjen periaatteiden mukainen simulaatio-ohjelmisto CPU ja GPU suoritukseen. Näistä kokeista saadut tulokset esitellään ja niistä keskustellaan. Myös reflektoinnin omaisia huomioita ja keskustelua vastaavanlaisen ohjelmiston implementaatiosta käydään myöhemmissä kappalesissa.