”Olen aistivinani jotain sellaista”: kvasirakenteelle tyypillisimmät verbit Suomi24-keskusteluissa - Kumpulainen, Aaro (2019)
Tutkimuksessa tarkasteltiin korpusmenetelmän avulla kvasirakenteen eli olla tekevinään -rakennetyypin vartaloverbejä. Tavoitteena oli selvittää, minkälaiset verbit ovat kvasirakenteelle tyypillisimpiä ja minkälaiset epätyypillisimpiä verkkokeskusteluissa. Vuosina 2001–2015 käydyissä Suomi24-keskusteluissa kvasirakenteen vartaloverbinä yleisimmin esiintyneitä verbejä verrattiin ensin kyseisen korpuskokoelman kaikkien verbien esiintymisfrekvensseihin ja sitten 1990- ja 2000-luvun aikakaus- ja sanomalehdissä esiintyneiden kvasirakenteen vartaloverbien esiintymisfrekvensseihin. Verbien tarkastelussa käytettiin semanttisen luokittelun mallia, joka jaottelee verbejä eri luokkiin sen mukaan, miten ne suhtautuvat kielenulkoiseen todellisuuteen ja asiaintilojen ilmaisemiseen.