"Mä voin kyllä lopettaa kun kaikki on valmiita" : tapaustutkimus terapeuttisen kirjoittamisen ja luovien menetelmien roolista syömishäiriöstä toipujan tukena. - Kailio, Jasmin (2019)
Tutkielma on tapaustutkimus, jossa on viitteitä toimintatutkimukseen. Tutkimuksen tavoitteena on tutkia syömishäiriöstä toipujien kokemuksia taideperustaiseen vertaisryhmään osallistumisesta, siinä syntynyttä taiteellista tai luovaa toimijuutta sekä osallistumisen tuottamaa tukea toipumiselle. Tutkielma on toipujalähtöinen. Luovia menetelmiä on viime vuosina hyödynnetty enemmän terveydenhuollossa, kuntoutuksessa ja terapioissa, myös syömishäiriöiden hoidossa. Useissa ohjelmissa painoarvoa annetaan diagnostisille kriteereille ja toipumista seurataan niiden viitoittamana. Tässä tutkimuksessa keskitytään recovery-metodin tapaisesti yksilön omaan kokemukseen toipumisestaan. Aineisto koostuu ryhmän tapaamisista tehdyistä muistiinpanoista, osallistujien kirjoittamista teksteistä, muusta osallistujien tapaamisissa tuottamasta materiaalista ja ryhmässä käydyistä keskusteluista. Aineistossa on hyödynnetty myös toipujilta kerättyä palautetta. Tutkimuksen analyysimenetelmä on temaattinen analyysi.