Identiteetit ja niiden muistelu Okinawan taistelusta kertovan elokuvan narratiivissa - Böök, Salla-Helena (2019)
Tutkielmassa selvitetään, miten identiteetit kuvataan Okinawan taistelusta kertovassa japanilaisessa elokuvassa, Okinawan verisissä päivissä, ja mitä kuvaustapa merkitsee kollektiiviselle muistille. Japanissa toista maailmansotaa on käsitelty pitkään, sodan seuraukset ja muistelu näkyvät nykyäänkin sekä Okinawalla että Japanissa. Historiallinen narratiivi vaikuttaa poliittisiin kysymyksiin identiteetin ja tunteiden kautta. Tutkimuksen edetessä pohditaan myös identiteetin ja kollektiivisen muistin rakentumista.