5G:n hyödyntäminen esineiden internetissä - Nykänen, Ville (2019)
Viidennen sukupolven matkapuhelinverkko (5G) otetaan laajassa mittakaavassa käyttöön lähivuosina. Tässä työssä perehdytään sen tuomiin etuihin esineiden internetin (IoT) näkökulmasta. Tässä työssä määritellään työn aiheena olevat teknologiat ja luodaan katsaus nykyhetkeen sekä tulevaisuuden näkymiin. Lisäksi töyssä luodaan katsaus 5G-IoT:n sovelluskohteille sekä sen käyttöönoton haasteille.