"I think I would have learned much more than I now did" : factors affecting foster children's motivation to study English - Huovinen, Aino (2019)
Motivaatiota vieraiden kielten opiskelussa on tutkittu laajalti kielitieteen kentällä vuosikymmeniä. Motivaatio itsessään on melko abstrakti käsite, ja sen määrittely onkin ollut tutkijoille haastavaa. Motivaation tutkimuksen peruskysymyksillä yritetään löytää vastausta siihen, mikä saa ihmisen tekemään tiettyjä asioita, ja mikä saa hänet jatkamaan tekemistä niiden parissa. Vaikka motivaatiota vieraiden kielten opiskelussa on tutkittu laajalti eri kielissä ja eri kohderyhmillä, sijaishuollossa olevien lasten kielten opiskelua, saati heidän motivaatiotaan kielten opiskeluun, ei ole tutkittu. Sijaishuollossa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiin ja akateemiseen suoriutumiseen liittyvä tutkimus on pitkälti keskittynyt erinäisiin haasteisiin ja ongelmiin, joita he usein kohtaavat kouluaikanaan. Jotta opettajat voisivat kehittää opetustaan ja käytettäviä oppimateriaaleja, tutkimuksessa on tärkeää ottaa huomioon myös motivaation näkökulma.