Étude comparative des stratégies de communication dans les séries de manuels Escalier et On the go - Jaatinen, Jenni (2019)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää ja vertailla, kuinka ranskan oppikirjasarja Escalier ja englannin oppikirjasarja On the Go huomioivat sisällössään erilaiset viestintästrategiat, tukien näin samalla suullisen viestinnällisen kielitaidon kehittymistä. Viestintästrategioiden ja niiden tutkiminen oppikirjoista on tärkeää ja perusteltua, sillä kieltenopetus on jo pitkään painottanut viestinnällisyyttä sekä suullisen kielitaidon hallintaa.