Loppilaisten nuorten liikkumismuodot ja -ympäristöt sekä toiveet liikkumismahdollisuuksien kehittämiseksi - Sydänmaa, Mira (2019)
Fyysisen aktiivisuuden väheneminen ja sen seurauksena myös murrosikäisten lasten vähäinen liikkuminen on viime vuosina noussut yhä enemmän julkiseen keskusteluun. Nuorten liikuntaharrastuneisuuden vähenemistä eli drop out -ilmiötä on pyritty ehkäisemään eri tavoin. Keinoina nuorten liikuntaharrastusten ylläpitämiseksi on esitetty esimerkiksi kunnallisten liikkumisolosuhteiden kunnossapidosta huolehtimista sekä nuorten toiveiden kuulemista ja huomioimista.