Äitimäisyys naisten johtajuudessa - Auvinen, Anette (2007)
Tutkimuksessa tutkitaan äitimäisyyttä naisten johtajuudessa. Äitimäisyydellä tarkoitetaan äitimäisiä toimintatapoja, jotka ovat johtajuuden osana implisiittisiä tai eksplisiittisiä. Tavoitteena on tutkia, miten naisjohtajat itse kuvaavat äitimäistä johtamiskäyttäytymistä ja miten äitimäisyys konstruoituu naisten johtajuudessa.