Kaksipäisen pohjelihaksen lihassolukimppujen oskillaatio jatkuvan pohjelihasharjoituksen eksentrisessä ja konsentrisessa vaiheessa - Niemi, Emma (2019)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli tutkia kaksipäisen pohjelihaksen käyttäytymistä jatkuvan pohjelihasharjoituksen eksentrisessä ja konsentrisessa lihastyövaiheessa. Tutkielmassa vertaillaan lihassolukimpussa esiintyvää oskillaatiota eksentrisen ja konsentrisen vaiheen välillä. Tarkoituksena oli myös selvittää vaikuttaako harjoituksen tempo tai kuorma oskillaation määrään. Tutkittavien lihassolukimppujen pituuden muutosta seurattiin jatkuvan pohjelihasharjoituksen aikana.