Äänien luokitteleminen neuroverkoilla - Haasiomäki, Mika-Petteri (2019)
Äänihavainnon pohjalta suoritettavaa automaattista luokitusta voidaan hyödyntää populaation kehityksen seurannassa tai kiinnostavan lajin tunnistamisessa. Luokittelijan kehittäminen voi olla vaativaa, joten työssä käsitellään koneoppimisen käyttämistä luokittelijan kehityksessä, keskittyen neuroverkkomenetelmiin. Neuroverkot ovat yksi koneoppimisen menetelmä, jossa syöte kuvataan tulokseksi viemällä se verkon laskentayksiköiden läpi. Tutkimuskysymyksenä on laatia tämä luokittelija ja tutkia kuinka sen säädettävät hyperparametrit vaikuttavat luokittelutarkkuuteen.