Henkilöstön IT-osaamisen merkitys organisaation IT-strategian jalkauttamisen näkökulmasta - Katajarinne, Ida-Sofia (2019)
Tietojärjestelmien käyttöä edellytetään tänä päivänä lähes kaikissa ammattiryhmissä. Tästä syystä henkilöstön IT-osaamisen merkitys on kasvanut organisaation liiketoimintaprosessien toimivuuden ja näiden tavoitteiden näkökulmasta. Jotta organisaatio onnistuu IT-strategian tavoitteissa, täytyy hyödynnettyjen järjestelmien käytön sujua henkilöstöltä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on välttämätöntä tunnistaa organisaation vaatimukset IT-osaamiselle, jota tarvitaan järjestelmien käytössä. Tämän lisäksi on selvitettävä henkilöstön osaamisen nykytila, jotta koulutukset voidaan suunnitella vastaamaan tarvetta. Osaamisen nykytilan tunnistaminen on tärkeää, koska IT-osaamisen puutteet eivät näy aina suoraan. Työntekijä voi suoriutua työstään, mutta puutteellisen osaamisen vuoksi järjestelmän käyttö voi olla tehotonta tai vääränlaista. Tällöin virheiden mahdollisuus prosesseissa kasvaa.