Maahanmuuttajataustaisten oppilaiden inklusiivinen valmistava opetus - Pasula, Sari (2019)
Pro gradu -tutkielmassa tarkestellaan maahanmuuttajataustaisten oppilaiden inklusiivista valmistavaa opetusta. Teoriataustassa on koottu yleistä tietoa inklusiivisesta kasvatuksesta ja opetuksesta sekä monikulttuurisesta koulusta. Aineisto on kerätty kuuden teemahaastattelun avulla ja ainaisto on analysoitu ainestolähtöisesti sisällönanalyysilla. Tutkimuksen tuloksissa on selkeästi yksi merkittävä löydös: inklusiivisen valmistavan opetuksen merkittävä rooli maahanmuuttajaoppilaiden ja näiden perheiden integroitumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan.