Naistaiteilijat lehdistökeskustelun kohteena : vuoden 1899 Suomen taiteilijain näyttely - Viiliäinen, Kai (2019)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastelen naistaiteilijioiden asemaa 1800-luvun Suomessa vuoden 1899 Suomen taiyteilijain näyttelyä koskeneen lehdistökeskustelun pohjalta. Tutkielmassa huomio keskittyy siihen kuinka naistaiteilijoiden asema heijastuu taidekritiikin muovaamiin representaaitioihin naistaiteilijoista diskursiivisella tasolla. Tutkielman näkökulma on kulttuurihistoriallinen.