”Olen osa perhettä ja tärkeä” : lasten käsityksiä ja kokemuksia osallisuudesta perheessä - Lindroos, Emmi (2019)
Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin, millaisia käsityksiä ja kokemuksia lapsilla on osallisuudesta perheessä. Lasten toimijuutta ja osallisuutta on tutkittu paljon erityisesti päiväkoti- ja koulukonteksteissa, perhe sen sijaan on toistaiseksi jäänyt vähemmälle huomiolle. Tutkimusaineisto koostui yhdentoista alakouluikäisen lapsen haastatteluista, kirjoitelmista ja piirroksista. Aineisto analysoitiin teoriaohjaavasti sisällönanalyysilla, jonka lisäksi sovellettiin narratiivista analyysia.