Nowcasting GDP growth using Google trends - Heikkinen, Joni (2019)
Tässä Pro gradu -tutkielmassa tutkitaan Google Trends -aineiston kykyä nowcasting ennustaa Saksan ja Suomen talouskasvua eli bruttokansantuotetta (BKT). Nowcasting pyrkii ennustamaan nykyistä taloudellista tilannetta. Google Trends -aineisto kuvaa taas erilaisten Google-hakujen suosiota. Varhaisissa tutkimuksissa havaittiin, että Google Trends -data voi tuottaa tarkkoja ennusteita monille taloudellisille muuttujille, joista monet liittyvät BKT:hen. Tähän liittyen, Götz & Knetsch (2019) käyttivät Google Trends -dataa Saksan BKT:n nowcasting ennustamiseen. BKT on tärkeä taloudellinen muuttuja, jolla on huomattava julkistamisviive. Taloudelliset muutokset voivat kuitenkin tapahtua nopeasti ja yllättävästi, ja siksi on tärkeää saada ajankohtaisempaa tietoa talouden tilasta.