Facebookin ja Instagramin kieltä ja vuorovaikutusta koskevat käsitykset ja asenteet - Makkonen, Sivi (2019)
Kansanlingvistinen kielentutkimus pyrkii selvittämään, millaisia käsityksiä ja asenteita tavallisella kielenkäyttäjällä on liittyen omaan kieleen ja sen eri variantteihin. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia käsityksiä ja asenteita sosiaalisen median käyttäjillä on Facebookissa ja Instagramissa käytettävää suomen kieltä kohtaan. Muista kansanlingvistisistä töistä poiketen tässä tutkimuksessa tarkastellaan myös kieliasiantuntijoiden käsityksiä ja asenteita, joita verrataan tavallisten kielenkäyttäjien eli maallikoiden näkemyksiin. Tutkimuskysymykset ovat: 1. Millaisia käsityksiä informanteilla on Facebookin ja/tai Instagramin kielestä ja vuorovaikutuksesta? 2. Millaisia asenteita informanteilla on FB:n ja/tai IG:n kieltä ja vuorovaikutusta kohtaan? 2a. Millaiset piirteet FB:n ja IG:n kielessä ja vuorovaikutuksessa herättävät informanteissa positiivisia tunteita? 2b. Millaiset piirteet FB:n ja IG:n kielessä ja vuorovaikutuksessa herättävät informanteissa negatiivisia tunteita? 3. Kuinka maallikoiden ja kieli-asiantuntijoiden vastaukset suhteutuvat toisiinsa?