Luonnonsuojelun kuvat : luontokuvan kulttuurinen merkitys luonnonsuojelun näkökulmasta - Salomäki, Hanna-Maria (2019)
Tämän maisterintutkielman aiheena on Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n (SLV) julkaiseman Luontokuvalehden luonnonsuojelua käsittelevien lehtijuttujen tekstuaalinen ja visuaalinen sisältö. Tutkin sitä, miten lehtijuttujen ja niiden kuvituksen taustalla vaikuttavat käytänteet, asenteet ja uskomukset kuvaavat luonnon ja kulttuurin suhdetta ja mikä merkitys tuolla suhteella mahdollisesti on luonnonsuojelutyölle.