RFID-etätunnistusteknologia ja standardit - Paajoki, Antti (2007)
Tässä tutkimuksessa käsitellään RFID-etätunnistusteknologiaa yleisellä tasolla, sen historiallista kehitystä sekä sovellusalueita. RFID-etätunnistuksella tarkoitetaan muun muassa esineiden tunnistamiseen ja paikantamiseen käytettävää radiotaajuista etätunnistusteknologiaa. Tutkielma kattaa lisäksi RFID-etätunnistusteknologiaan liittyviä standardeja ja niiden käyttökohteita.