Huolien ja vapauden välissä : rajoittaminen ja voimaannuttaminen Anna-Greta Winbergin tyttökirjoissa - Knihtilä, Anna (2019)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastelen voimaannuttamista ja rajoittamista Anna-Greta Winbergin kirjoittamissa kolmessa tyttökirjassa 1970-luvulta. Keskeisiä käsitteitä tarkastelussani ovat tyttötutkimus, tyttökirjallisuus sekä huolidiskurssi. Tarkoituksena on ollut huomioida ja analysoida, millä tavoin Winbergin kirjoissa lukijaa on ohjailtu tai rajoitettu, ja millä tavalla puolestaan voimaannutettu ja rohkaistu. Näkökulma tutkimukseen on huolidiskurssin näkökulma, jossa erityisesti ulkonäköön, seksiin ja vapauteen liittyvät maininnat.