Muutosviestinnän rooli organisaatiomuutoksiin liittyvän epävarmuuden hallinnassa : case: Osuuskauppa Keskimaa ja Workplace by Facebook –käyttöönotto - Palos, Aleksi (2019)
Tutkielman tavoitteena on selvittää millainen rooli organisaatimuutoksen aikaisella viestinnällä on työntekijän kokemaan epävarmuuteen ja stressiin muutostilanteissa. Erityishuomio tutkimuksessa on teknologialähtöisten muutosten erityispiirteissä. Tutkielman tutkimuskohteena on kevään 2018 aikana Osuuskauppa Keskimaassa käyttöönotettu Workplace by Facebook –sovellus ja siihen liittyvä muutosviestintä sekä johtaminen. Tutkielmaa varten haastateltiin yhdeksän eri yksikön esimiestä siitä, millaisia näkemyksiä, odotuksia tai mahdollista epävarmuutta heillä on uuden järjestelmän käyttöönottoon liittyen.