БРЕНД РЕГИОНА САЙМА : Туристический маркетинг в русских социальных медиа - Häkkinen, Susanna (2019)
Tässä tutkielmassa tarkastelen Visit Saimaan markkinointia venäläisessä sosiaalisessa mediassa, Vkontaktessa. Visit Saimaa on Etelä-Savon markkinoinnin yhteistyöyritys. Tutkin minkälainen brändi Visit Saimaalle muodostuu Vkontaktessa joulun ja uuden vuoden aikana. Tutkimuksen metodina käytän diskurssianalyysia, ja analysoin 33 Visit Saimaan päivitystä Vkontaktessa. Materiaalista löysin kuusi eri diskurssia: luonnon diskurssi, kulttuurin diskurssi, ajanvieton diskurssi, historian diskurssi, taianomaisuuden diskurssi sekä joulun ja uuden vuoden diskurssi. Visit Saimaan brändi nojaa pitkälti luontodiskurssiin, luonto on läsnä lähes kaikissa toiminnoissa Saimaan alueella. Alueelta löytyy kuitenkin myös kulttuurillisia ja historiallisia nähtävyyksiä. Saimaan alueella on paljon erityisesti talviurheiluun liittyviä ajanviettotapoja, jotka sopivat erityisesti perheille. Erityisesti korostetaan lisäksi taianomaista ja jouluista tunnelmaa, joka on kuin sadusta.