IoT ja hajautetut palvelunestohyökkäykset - Sampo, Tommi (2019)
IoT-laitteiden määrä on kasvanut viime vuosien aikana ja kasvun ennustetaan jatkuvan. Samanaikaisesti IoT-botnettien ja niiden avulla suoritettujen palvelunestohyökkäysten määrä on lisääntynyt. Tässä tutkielmassa tarkastellaan palvelunestohyökkäyksiä ja selvitetään IoT-laitteille ominaisia tietoturvahaavoittuvuuksia, jonka jälkeen käsitellään IoT-botnettejä yleisesti, sekä tämän hetken merkittävimpiä IoT-botnettejä tarkemmin. IoT-laitteissa on useita vakavuudeltaan eritasoisia haavoittuvuuksia. Niistä IoT-botnettien kannalta vakavimmat haavoittuvuudet ovat laitteiden saavutettavuus julkisen internetin yli, avoimet tai huonosti suojatut protokollat, kuten telnet ja UPnP sekä oletussalasanat. Tämänhetkisistä IoT-botneteistä merkittävin on Mirai, mutta sillä on useita varteenotettavia kilpailijoita.