Fyysisen aktiivisuuden, paikallaanolon ja kestävyyskunnon yhteydet valtimojäykkyyteen ja valtimoiden laajenemiskykyyn : 2 vuoden seurantatutkimus esimurrosikäisillä lapsilla - Korhonen, Marika (2019)
Valtimojäykkyys ja endoteelin toimintahäiriö ovat ateroskleroosin varhaisia merkkejä, joiden kehittyminen saattaa alkaa jo lapsuudessa. Riittävä fyysinen aktiivisuus sekä hyvä kestävyyskunto ovat hyvään valtimoterveyteen yhdistettyjä tekijöitä aikuisilla, mutta lapsia koskevia tutkimuksia on vielä rajoitetusti. Tämän tutkielman tarkoituksena oli tutkia fyysisen aktiivisuuden kuormitustasojen, paikallaanolon ja kestävyyskunnon yhteyksiä 9–11-vuotiaiden lasten valtimojäykkyyteen sekä valtimoiden laajenemiskykyyn 2 vuoden seurannassa.