Urheiluyläkoululaisten ravitsemus - Kenkkilä, Sonja (2019)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää urheiluyläkoululaisten viikoittaista ravitsemusta ruokafrekvenssien ja ravitsemuskäyttäytymisen avulla. Ravitsemusta tarkasteltiin sukupuolittain, päälajiryhmittäin (joukkuelajit, kamppailulajit ja esteettiset lajit, muut yksilölajit) sekä jakaen tutkittavat liikuntasuosituksen toteutumisen ja liikunnan kokonaismäärän mukaisesti eri ryhmiin. Tutkielman kohteena olivat urheiluyläkoulukokeilussa syksyllä 2017 aloittaneet 7. -luokkalaiset nuoret. Aineisto kerättiin elektronisella kyselylomakkeella ja tammikuun 2018 loppuun mennessä kyselyyn oli vastannut 217 urheiluyläkoululaista yhdestätoista koulusta. Kyselyn vastausprosentti oli 57,9 %. Aineisto analysoitiin vuoden 2018 aikana. Ryhmien välisten erojen selvittämiseen käytettiin ristiintaulukointia ja Khiin neliö (χ2) -testiä. Aineiston kuvailemiseen käytettiin frekvenssejä ja prosenttiosuuksia.