Painopaperin päällystyskerroksen sideainelateksien analysointi - Rantala, Emmi (2019)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli löytää menetelmä painopaperin päällystyskerroksessa käytettyjen sideainelateksien tunnistamiseksi ja kvantitoimiseksi. Päällystetyt paperit ovat kemiallisen analyysin näkökulmasta erittäin haastavia näytteitä, sillä ne koostuvat useista erilaisista kerroksista ja ovat siksi hyvin heterogeenisiä. Päällystyspastassa voidaan käyttää runsaasti erilaisia yhdisteitä riippuen valmiin tuotteen käyttötarkoituksesta. Muun muassa nämä seikat asettavat monia vaatimuksia sopivan analyysimenetelmän löytämiseksi.