Vapaaehtoistyön motiivit ja niihin liittyvät moraaliset kannanotot - Nelimarkka, Mari (2019)
Pro gradu -tutkielmassani selvitän, millaisia motiiveja vapaaehtoisilla on. Lisäksi tutkin, millaisina motiivit näyttäytyvät altruismin, egoismin ja moraalisten kannanottojen näkökulmasta. Kolmas sektori on yhteiskunnassamme tärkeä julkisen sektorin palvelujen täydentäjä ja siten hyvinvoinnin tuottaja. Vapaaehtoistyö on merkittävä osa kolmatta sektoria ja muodostaa usean yhdistyksen toiminnan perustan. Siksi on tärkeää tutkia, mikä vapaaehtoisia motivoi. Tutkielmassani selvitän myös, ovatko motiivit altruistisia vai egoistisia. Vapaaehtoisten motivaatiotutkimukseen haluan tuoda uutta näkökulmaa tutkimalla motiiveihin liittyviä moraalisia kannanottoja.