The functions of linguistic hybridity in Japanese popular music : a multimodal approach - Ervelius, Noora (2019)
Aasialaisen populaarimusiikin taipumus hyödyntää elementtejä länsimaisista kielistä, etenkin englannista, on jo ollut useiden tutkimusten aiheena. Aikaisemmissa tutkimuksissa lainaamisen ja koodinvaihdon määritelmä on usein ollut melko jäykkä, ja analyysi on joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta perustunut yksinomaan musiikkikappaleiden sanoituksiin. Popkappaleet ovat kuitenkin luonteeltaan monimodaalisia tuotteita, joiden tulkintaan vaikuttavat verbaalisen merkityssisällön lisäksi lukuisat seikat kuten esiintyjän äänenkäyttö, rytmi sekä kappaleen genre ja instrumentaatio. Tämän tutkimuksen aineistona on neljä japanilaista populaarimusiikkikappaletta musiikkivideoineen. Kaikki kappaleet ovat tulkittavissa idolimusiikin edustajiksi ja nousivat julkaisuvuotensa 2017 sadan myydyimmän singlealbumin listalle.