Aktiivisuusrannekkeita päiväkodeissa, seisomapulpetteja kouluissa : terveyden edistämisen hallintakeinot Lihavuus laskuun -ohjelmassa Seinäjoella - Piispanen, Milja (2019)
Kansainvälisestikin uutisotsikoihin noussut Seinäjoen Lihavuus laskuun -ohjelma 2013−2020 pyrkii ehkäisemään lasten ja nuorten lihavuutta monialaisilla toimenpiteillä. Vuoteen 2015 mennessä viisivuotiaiden lasten ja alakouluikäisten painokäyrät olivat kääntyneet Seinäjoella tavoitteiden mukaiseen laskusuuntaan, ja lihavuuden ehkäisystä tuli Seinäjoen kaupungin vientituote.