Ikäihmisten arvostusten mukainen elämä tehostetussa palveluasumisessa - Reijo, Saija (2019)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten tehostetun palveluasumisen piirissä asuvat ikäihmiset ovat voineet elää arvostustensa mukaista elämää palvelutaloympäristössä. Tutkimuksessa tarkastellaan asukkaiden toimintamahdollisuuksiin vaikuttavia tekijöitä. Kiinnostuksen kohteena ovat palvelutalossa asuvien ihmisten yksilöllisten arvostusten mukaista elämää mahdollistavat ja estävät tekijät. Tehostettu palveluasuminen tarjoaa ikäihmisille ympärivuorokautista tukea ja hoivaa. Keväällä 2019 ikäihmisten asumispalvelujärjestelmän ongelmat palvelutaloasukkaiden vakavien laiminlyöntitapausten muodossa paljastuivat kaiken kansan nähtäviksi tuoden asukkaiden ihmisarvokysymykset esille. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tarjota ääni palvelutalossa asuville ihmisille.