The first-order evolution of cosmic scalar perturbations - Aalto, Tuomas (2019)
Nykytietämyksen mukaan kosminen inflaatio jätti pieniä häiriöitä lähes homogeeniseen varhaiseen maailmankaikkeuteen. Nykyään havaittavien kosmisten rakenteiden kehittyminen näistä häiriöistä on yksi kosmologian keskeisistä osa-alueista.