Robot Frameworkiä hyödyntävän testiautomaatiototeutuksen parantaminen MFC-pohjaisen sovelluksen graafiselle käyttöliittymälle - Honka, Jere (2019)
Graafisten käyttöliittymien automaattinen testaaminen on hankalaa. Erityisen hankalaa se on silloin, kun testaustyökalut ovat ominaisuuksiltaan puutteellisia sekä käytössä olevat testiskriptien laadinnan käytänteet johtavat vaikeaselkoisiin ja heikosti laajennettaviin testiskripteihin. Tutkielmassa tutkitaan MFC:llä toteutetun ohjelmiston graafisen käyttöliittymän testiautomaatiototeutusta. Toteutuksen ongelmia sekä onnistumisia kartoitetaan, ja ongelmille kehitetään ratkaisuja. Ratkaisujen vaikutusta arvioidaan ohjelmiston kehittäneen organisaation testaajien kanssa haastattelun ja kokeen perusteella.