"La menace terroriste est là”" : turvallistamisen retoriset keinot Ranskan pääministeri Manuel Vallsin puheessa - Heikkinen, Anna-Sofia (2018)
Tutkielmassa analysoidaan Ranskan entisen pääministerin Manuel Vallsin poikkeustilan pidentämistä käsittelevän puheen retorisia keinoja turvallistamisteorian viitekehyksessä. Turvallistamisteoria perustuu Kööpenhaminan koulukunnan ajatuksiin, ja teoreettisessa viitekehyksessä esitellään lyhyesti myös siihen keskeisesti liittyvät käsitteet politisointi ja puheaktiteoria Kari Palosen sekä J.L. Austinin teorioihin perustuen. Retorinen analyysi on tehty kahteen eri retoriikan teoriaan pohjaten, jotka ovat Aristoteleen klassinen retoriikka sekä Kenneth Burken perustroopit ja identifikaatio.