Jäämeriradan argumentaatioanalyysiä mielipiteen ilmaisun teksteistä - Pirttikangas, Marika (2019)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan Jäämeren radan herättämää yhteiskunnallista keskustelua. Jäämeren rata on liikenne- ja viestintäministeriön vuonna 2017 käynnistämä selvityshanke, jossa tarkastellaan raideliikenteen kehittämismahdollisuutta Jäämerelle. Jäämeriratahanke pyrkii edistämään Suomen logistista saavutettavuutta ja taloudellista kilpailukykyä. Suositeltu Rovaniemeltä Norjan Kirkkoniemeen johtava ratalinjaus on tuottanut vilkasta keskustelua ja mielipidekirjoittelua hankkeen puolesta ja hanketta vastaan.