Kontit ja virtuaalipalvelimet pilvipalvelussa - Söderlund, Atte (2019)
Tässä tutkielmassa luodaan suunnittelututkimusta hyödyntäen testialusta erilaisille pilvipalveluille. Testialustan tarkoituksena on saada tietoja pilvipalvelun hinnasta ja skaalautuvuudesta. Tutkimuksessa ovat mukana Azure, AWS ja Google Cloud, ja testialustaan kuuluu chat-konttisovellus sekä jokaisen pilvipalvelulle tarvittavat resurssien luomiseen tarvittavat komennot. Testialustan avulla voidaan helposti testata pilvipavelun hinta ja mahdolliset piilokulut. Aihe on kiinnostava, sillä yritykset ovat kasvavissa määrin siirtymässä käyttämään pilvipalveluita ja konttisovelluksia. Tutkimuksen mukaan yksikään pilvipalvelu ei ole toistaan parempi kaikissa osa-alueissa, ja että jatkotutkimus testien automatisointiin olisi tarpeen, jotta kattavampia testejä olisi mahdollista suorittaa.