Kosketusnäyttölaitteiden käytettävyysongelmat iäkkäiden käyttäjien keskuudessa - Kortelainen, Ilmari (2019)
Iäkkäät ihmiset kohtaavat kaikista täysi-ikäisistä ikäryhmistä eniten haasteita kosketusnäyttölaitteiden käytössä, vaikka he myös hyötyisivät eniten näiden laitteiden ja niiden sovellusten sujuvammasta käytöstä. Tutkielma pyrkii selvittämään aiheesta tehtyyn tutkimukseen perehtymällä mitkä osa-alueet iäkkäät käyttäjät kokevat kaikista ongelmallisimpina kosketusnäyttölaitteiden ja -sovellusten käyttöliittymissä, minkälaisia ratkaisuja näihin ongelmiin on kehitetty, sekä kartoittamaan kuinka onnistuneesti ratkaisuja on sovellettu. Löydökset osoittavat puutteellisten ohjeiden, pienen näyttökoon, näppäryyttä vaativien monikosketusten sekä käyttöliittymäkäytäntöjen laajan vaihtelun alustojen ja sovellusten välillä olevan erityisen ongelmallisia iäkkäille käyttäjille.