He ajattelivat toisin : kaunokirjalliset kuvaukset 1980-luvun alun suomalaisesta nuorisosta - Ruonaniemi, Fanny (2019)
Nuorisokulttuurisesti 1980-luku oli voimakasta aikaa. Rakennemuutos, taloudellinen tilanne ja lisääntynyt vapaa-aika vaikuttivat siihen, kuinka nuoriso koki maailman ja itsensä osana sitä. Uudenlaiset tavat kuluttaa aikaa ja hahmottaa oma asemansa yhteiskunnassa erosivat siitä, mitä aikaisemmat sukupolvet olivat kokeneet. Monilla elämän osa-alueilla 1980-luvun alun nuoriso näyttäytyi ajatusmaailmaa uudistavana sukupolvena.