Nuoret fyysisen väkivallan tekijöinä : määrällinen tutkimus yhdeksäsluokkalaisten nuorten väkivaltaista rikoskäyttäytymistä selittävistä tekijöistä - Puska, Maija (2019)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, millaiset tekijät selittävät yhdeksäsluokkalaisten nuorten väkivaltaista rikoskäyttäytymistä. Väkivaltainen rikoskäyttäytyminen määritellään tutkimuksessa tappeluun osallistumiseksi julkisella paikalla ja pahoinpitelyn tekemiseksi. Aihe on sosiaalityön näkökulmasta tärkeä, sillä osa lapsista ja nuorista päätyy lastensuojelun asiakkaiksi tehtyään rikoksia. Muut kuin vähäisenä pidettävät rikokset ovat myös lapsen kiireellisen sijoituksen ja huostaanoton peruste.