Keski-Suomen kulttuuriympäristön mediavälitteinen imago - Pakarinen, Lotta (2019)
Kulttuuriympäristöt ovat monipuolinen kokonaisuus ja ne voivat olla yksittäisiä kohteita tai koostua monista kulttuuriympäristöistä. Eräs alueellinen kokonaisuus on Keski-Suomen kulttuuriympäristö, joka kattaa Keski-Suomen alueelle tyypilliset rakennetut ympäristöt, kulttuurimaisema-alueet sekä muut kulttuuriympäristön määritelmän mukaiset kohteet. Keski-Suomen kulttuuriympäristön suojeleminen, kehittäminen sekä kokeminen voidaan nähdä olevan kaikkien yhteinen asia. Keski-Suomen alueelle on myös määritelty keskisuomalaiset toimijat, joiden tehtävänä on kulttuuriympäristötyöhön liittyvän ylläpidon, kehityksen ja käytön suunnittelu sekä toteutus. Vaikka Keski-Suomen kulttuuriympäristö ei ole itsessään taho tai organisaatio, muodostuu sille kuitenkin aineettomasta olemuksestaan huolimatta imago. Tähän imagoon ja sen tavoitteelliseen kehittämiseen liittyy myös paljon potentiaalia esimerkiksi Keski-Suomen alueen markkinoinnin ja vetovoimaisuuden kannalta.