Seinäjoen kaupungin poliittiset kulttuurit 1960–1975 - Pihlajamäki, Annina (2019)
1960-luku oli Suomessa paitsi hyvinvointivaltion syntyaikaa, myös voimakkaan kaupungistumisen aikakautta. Suomen kaupungistumiskehitystä edistettiin lainsäädännöllä, joka poisti uusilta perustettavilta kaupungeilta aiemmin kaikille kaupungeille kuuluneet erityisrasitukset. Yksi tämän lain myötä vuonna 1960 perustetuista uusista kaupungeista oli Seinäjoki. Seinäjoen maalaiskunta oli vain vuosi aiemmin liitetty osaksi kaupungiksi muuttuvaa kauppalaa, joten paikkakunnalla tapahtui useita hallinnollisia uudistuksia lyhyen ajan sisällä.