Lapset nykykuvanveiston kentällä : kuvanveistokasvatusta lapsilähtöisesti - Piri, Katri (2019)
Tutkielmassani keskityn lapsilähtöisen, nykykuvanveistoon pohjautuvan taidekasvatuksen teorian ja käytännön muotoiluun. Tutkimuskysymysteni kautta pohdin lasten omaehtoisen kuvanveistoilmaisun suhdetta nykykuvanveistoon, sen mahdollistamista sekä sen potentiaalia opettaa ammattikuvanveistäjää. Tutkielmani läpäisee lapsilähtöinen tutkimusote ja ammattitaiteilijan näkökulma. Kolmiulotteinen ilmaisu jää usein alisteiseksi tutummalle kaksiulotteiselle ilmaisulle resurssiongelmien, vähäisen tietämyksen ja ennakkoasenteiden takia. Tutkielmani tavoitteena on tuoda julki nykykuvanveiston mahdollisuuksia, mitkä oletukseni mukaan tarjoavat väyliä lasten taiteelliselle toimijuudelle.